november 2011

haaandball

Kort innlegg som er skrevet kun for å meddele at jeg var på håndballbanen idag !!!!!! Kjenner at savnet er større nå ja, nå som jeg har fått smaken på det, men kjekt var det, ooog fantastisk :-)

God natt !

LP-kurs

Nå skal jeg irritere på meg hele NRK og de som står bak bloggen Saras Verden. FORDI de begge har lagt ut noen artikler som egentlig provoserer meg kraftig. Jeg ser hvor de kommer fra, og jeg forstår at det går an å oppfatte det slik, men jeg synes de framstiller det på en tåpelig måte.

 

Utdrag fra Saras Verden *


Utdrag fra NRK *

For det første: så er ikke LP-kurs en mirakelkur. Det er en tankegang du lærer deg som skal hjelpe deg til å håndtere stresset bedre. Slik som Gilje sier det, at de lærte å ikke ta hensyn til kroppens signaler er FEIL ! Man lærer å takle dem på en annen måte, ikke overse dem ! Jeg hadde utrolig vondt i ryggen, og det var ikke alltid prosessen hjalp mot de ryggsmertene. Jeg fikk ikke beskjed om at jeg skulle overse smerten, men skulle prøve å gjøre prosessen, og hvis det ikke virket, ta hensyn til at jeg hadde vondt. De sa heller aldri til oss at det var vår feil hvis vi ikke ble friske. Men de sa at dette var en mulighet til å bli frisk, og vi kunne bli helt friske. Det er mange det ikke virker for, men slik er det med ABSOLUTT alt ! Ingen medisiner virker på alle, ingen reagerer likt på alt. Slik er det bare. MS-pasienter blir ikke frisk av denne prosessen, men den kan hjelpe til at de får en bedre hverdag med mer energi og mindre smerte.

For det andre: Hva med oss som dette faktisk hjalp for ? Har ikke vi noe vi skulle sagt i dette tilfelle ? Greit, jeg fikk ikke diagnosen ME fordi jeg ikke hadde hatt symptomene lenge nok. Jeg valgte å gå på dette kurset slik at jeg kunne bli frisk. Men jeg fikk klar beskjed om at jeg hadde alle symptomene på ME, og hadde jeg ventet med å gå på det kurset i 2-3 mnd, ville jeg fått diagnosen. Var jeg ikke skikkelig syk da pga jeg bare hadde symptomene på ME og jeg kunne ikke bevege meg to meter uten at jeg måtte sove i 2-3 timer etterpå ? ME-foreninger er sterkt i mot dette kurset, pga de mener at det ikke er mulig å bli frisk ved hjelp av en tankegang når det er en fysisk sykdom. Det første vi fikk beskjed om når kurset begynte var at det er ikke din feil at du er syk, du er fysisk syk, men du kan gjøre noe psykisk for å bli friskere. Jeg var ganske skeptisk i begynnelsen selv, fordi jeg skjønte ikke hvordan du kunne bli frisk kun ved hjelp av tankegangen, men etterhvert som jeg skjønte hva det gikk ut på, og jeg leste suksesshistorier, ble jeg mer og mer overbevist om at det kunne hjelpe for meg. Så et forslag: Hvorfor kan ikke noen i ME-forening bare observere et kurs, for å hørre hva coachene sier? Mamma lærte mye (sa hun) av å bare se på.

 Utdrag fra Saras Verden *

Dette er min kommentar og det svaret jeg fikk på bloggen Saras Verden. Jeg mener jo selvfølgelig at jeg har rett, og slik jeg tolker hans svar, så mener han at jeg ble feildiagnotisert ! Men faktum er at denne prosessen har hjulpet meg til å bli raskere frisk i løpet av denne sykdomsperioden med NMO jeg har hatt nå de siste 9 mnd ! Prosessen har hjulpet meg til å lære meg å håndtere nedturer mye bedre, håndtere stress på en helt annen måte, ikke grave meg ned i de grøftene jeg sannsynligvis ville gjort. Lightning Process har for meg gjort at jeg har et utrolig bra liv, selvom jeg lider av en autoimmun nevrologisk sykdom !

NRK har tidligere hatt artikler på at LP-kurset virker, men det var kun med en gang det kom ut. Kan de ikke som oppfølgning til den artiklen de akkurat publiserte, finne noen som har blitt frisk ved hjelp av denne sykdommen?

Da sier jeg takk for meg, tror jeg skal legge min kjære Macbook fra meg litt slik at jeg får roet meg ned, for jeg er riiiiimelig provosert akkurat nå !

 

* trykk på navnet for å komme til artikkelen / blogginnlegget

Søk i bloggen

julie

julie

18, Karmøy

Denne bloggen er et sted hvor jeg skriver om hvordan jeg har det mens jeg har sykdommen NMO. Mitt mål er å nå ut til andre som har noe som ligner eller det samme og enten hjelpe dem, eller få hjelp! Det blir mye tekst og lite bilder.

Kategorier

Arkiv

hits