LP-kurs

Nå skal jeg irritere på meg hele NRK og de som står bak bloggen Saras Verden. FORDI de begge har lagt ut noen artikler som egentlig provoserer meg kraftig. Jeg ser hvor de kommer fra, og jeg forstår at det går an å oppfatte det slik, men jeg synes de framstiller det på en tåpelig måte.

 

Utdrag fra Saras Verden *


Utdrag fra NRK *

For det første: så er ikke LP-kurs en mirakelkur. Det er en tankegang du lærer deg som skal hjelpe deg til å håndtere stresset bedre. Slik som Gilje sier det, at de lærte å ikke ta hensyn til kroppens signaler er FEIL ! Man lærer å takle dem på en annen måte, ikke overse dem ! Jeg hadde utrolig vondt i ryggen, og det var ikke alltid prosessen hjalp mot de ryggsmertene. Jeg fikk ikke beskjed om at jeg skulle overse smerten, men skulle prøve å gjøre prosessen, og hvis det ikke virket, ta hensyn til at jeg hadde vondt. De sa heller aldri til oss at det var vår feil hvis vi ikke ble friske. Men de sa at dette var en mulighet til å bli frisk, og vi kunne bli helt friske. Det er mange det ikke virker for, men slik er det med ABSOLUTT alt ! Ingen medisiner virker på alle, ingen reagerer likt på alt. Slik er det bare. MS-pasienter blir ikke frisk av denne prosessen, men den kan hjelpe til at de får en bedre hverdag med mer energi og mindre smerte.

For det andre: Hva med oss som dette faktisk hjalp for ? Har ikke vi noe vi skulle sagt i dette tilfelle ? Greit, jeg fikk ikke diagnosen ME fordi jeg ikke hadde hatt symptomene lenge nok. Jeg valgte å gå på dette kurset slik at jeg kunne bli frisk. Men jeg fikk klar beskjed om at jeg hadde alle symptomene på ME, og hadde jeg ventet med å gå på det kurset i 2-3 mnd, ville jeg fått diagnosen. Var jeg ikke skikkelig syk da pga jeg bare hadde symptomene på ME og jeg kunne ikke bevege meg to meter uten at jeg måtte sove i 2-3 timer etterpå ? ME-foreninger er sterkt i mot dette kurset, pga de mener at det ikke er mulig å bli frisk ved hjelp av en tankegang når det er en fysisk sykdom. Det første vi fikk beskjed om når kurset begynte var at det er ikke din feil at du er syk, du er fysisk syk, men du kan gjøre noe psykisk for å bli friskere. Jeg var ganske skeptisk i begynnelsen selv, fordi jeg skjønte ikke hvordan du kunne bli frisk kun ved hjelp av tankegangen, men etterhvert som jeg skjønte hva det gikk ut på, og jeg leste suksesshistorier, ble jeg mer og mer overbevist om at det kunne hjelpe for meg. Så et forslag: Hvorfor kan ikke noen i ME-forening bare observere et kurs, for å hørre hva coachene sier? Mamma lærte mye (sa hun) av å bare se på.

 Utdrag fra Saras Verden *

Dette er min kommentar og det svaret jeg fikk på bloggen Saras Verden. Jeg mener jo selvfølgelig at jeg har rett, og slik jeg tolker hans svar, så mener han at jeg ble feildiagnotisert ! Men faktum er at denne prosessen har hjulpet meg til å bli raskere frisk i løpet av denne sykdomsperioden med NMO jeg har hatt nå de siste 9 mnd ! Prosessen har hjulpet meg til å lære meg å håndtere nedturer mye bedre, håndtere stress på en helt annen måte, ikke grave meg ned i de grøftene jeg sannsynligvis ville gjort. Lightning Process har for meg gjort at jeg har et utrolig bra liv, selvom jeg lider av en autoimmun nevrologisk sykdom !

NRK har tidligere hatt artikler på at LP-kurset virker, men det var kun med en gang det kom ut. Kan de ikke som oppfølgning til den artiklen de akkurat publiserte, finne noen som har blitt frisk ved hjelp av denne sykdommen?

Da sier jeg takk for meg, tror jeg skal legge min kjære Macbook fra meg litt slik at jeg får roet meg ned, for jeg er riiiiimelig provosert akkurat nå !

 

* trykk på navnet for å komme til artikkelen / blogginnlegget

8 kommentarer

Meg

07.11.2011 kl.22:14

Hei. Lykke til meg å kjempe mot all fakta om ME.

julie

07.11.2011 kl.23:01

Meg: Kjempe mot all fakta om ME ? Jeg sier mine meninger, og det jeg selv synes er rett. Jeg har opplevd ME selv, og vet hvilket helvette det er, og LP hjelper faktisk folk. Jeg synes selv det er rart at folk blir sykere av LP, men de synes jo at det er uforståelig at noen kan bli friske av det samme kurset. Folk har forskjellige meninger, og akkurat disse meningene er veldig sterke for meg, og det vekker mange følelser og jeg blir veldig provosert når jeg ser noe som for meg er helt på jordet idiotisk :-)

Ida

08.11.2011 kl.01:06

Hei Julie! Jeg synes det er kjempefint at du står på ditt og argumenterer mot disse menneskene! Du legger frem mange gode poenger jeg selv har tenkt på når jeg leser om dette.

Det er selvfølgelig opp til vitenskapen å sikkert fastslå hva som "skal til" for å ha ME. Det er jo faktisk godt mulig at det finnes flere typer av denne autoimmune sykdommen, og at for noen av dem så er det å kjempe imot dumt (det er sånn jeg noen ganger tenker på det og kan ikke skjønne at noen skal bli verre av det, men det er helt sikkert mulig). Kanskje den grenen/typen av ME du og jeg GJORDE var en type som coaching hjalp mot. Det er tross alt svært mange som har blitt hjulpet av LP! Jeg opplever, slik som du forteller, at selv om det en gang i blant føles som om det går litt nedover er det supert og vite at man har et verktøy for å komme seg på bena med og som gjør alt i hverdagen mindre stressende og mer positivt.

Det at LP hjalp oss, men ikke andre, er det sikkert mange grunner til. Innstilling vet vi jo også begge at er svært elementært for å få noe som helst ut av LP.

Det kan selvfølgelig hende at det også er andre årsaker som ligger bak dette, men at det kan finnes ulike typer ME eller ulike sykdommer som ligner hverandre velger jeg å tolke alt dette som, for at en gruppe mennesker uten noen som helst personlig erfaring med dette skal fortelle oss hva som er mulig at fungerer mot vår sykdom og ikke synes jeg blir for dumt. Det at de med dette kaster alle oss som LP har hjulpet for "på dynga" og sier (slik sikkert mange av oss hører) "at vi kanskje ikke var så syke likevel" er forkastelig. Vi vet begge hvordan vi hadde det med sykdommen, og om den så kalles ME eller ABC er ikke så viktig for meg så lenge folk setter pris på at også vår sykdom er reell.

Heia LP, som har fått meg opp av senga, inn på universitetet og ut i livet.

Hilsen Ida som du gikk på kurs med:)

Ingrid Tonheim

08.11.2011 kl.11:52

Jeg blir akkurat like provosert som deg! Har flere "ME-mødre" på facebook som har sagt rett ut av jeg hadde ikke ME, fordi jeg ble frisk av kurset. Og jeg blir så jævla irritert, fordi de tror hele tiden at de har rett.. Mener det faktisk at de pasientene som har de KLASSISKE tegnene på ME, som har ligget på rommet sitt i mange år, ikke har ME bare fordi de ble friske av kurset? Jeg mener nå at jeg startet med å få ME som en fysisk sykdom, også gikk det over til psykisk. Dette kjente jeg veldig godt forskjellen på selv, og jeg tror det er derfor jeg ble frisk igjen etter LP. I førsten kunne jeg aldri styre når jeg skulle bli dårlig, men jeg kjente tilslutt forskjellen på når jeg faktisk gjorde MEG SELV syk... Jeg var veldig aktiv, veldig sosial og var virkelig sjeldent syk, da brått ME-en slo inn. JEg tror nok det kommer veldig ann på hvordan personen oppfatter det som bli sagt på kurset, og hvor mye den personen faktisk jobber med det den har lært, som utgjør om du blir frisk eller ikke. Men vi fikk aldri lovordet om å bli helt friske heller, men at det var en mulighet for det. Kan ikke folk begynne å fokusere på det POSITIVE ved at det er så utrolig mange som blir friske av LP, enn å kun fokusere på det negative? Ikke rart de er kritiske og fortsatt ligger hjemme og er syke...

julie

08.11.2011 kl.18:57

Ida: Takk for støtten, Ida ! :-) Kjekt å høre at det går bra med deg også !

julie

08.11.2011 kl.19:00

Ingrid Tonheim: Enig med deg, Ingrid ! Men med en gang LP kom ut, var det veldig mange positive artikler om dette (bare søk i NRK sine arkiver på Lightning Process), men etter det har det bare blitt mer og mer negativt. Selvfølgelig virker det ikke for alle (som sagt i innlegget), men det har virket for MANGE fler enn det ikke har :-) Jeg mener derfor at de bør nevne det litt mer enn det de faktisk gjør i de artiklene de skriver for tiden !

Håper det går bra med deg :-)

Katinka

12.11.2011 kl.05:01

Broren min hadde ME i 2-3 år og dro på LP-kurset. Det fungerte supert for han, og han ble bedre og bedre hele tiden pågrunn av at tankemåten endres. Jeg var også selv med for å rett og slett lære tankemåten og se hvor mye som kan endres bare med tankene dine! Jeg tror at du blir friskere av LP-kurset pågrunn av at du begynner å tenke; jeg klarer dette, jeg er flink, jeg kan gjøre dette. Når du er syk og bare ligger hjemme så er det så lett å synes synd på seg selv og grave seg selv ned med tankene. Jeg personlig tror tankemåten til folk kan endre mye, og det er også bevist. Hvorfor tar de ikke det med i artikkelen? Grunnen for at folk blir friskere er pågrunn av at de begynner å tenke positivt og ikke negativt.

julie

14.11.2011 kl.23:38

Katinka: Så bra at det funket for han !! Veldig kjekt å høre :-) Og jeg er heeelt enig med deg i det du sier her, og det er noe av dette jeg prøver å få fram i dette innlegget her, selvom dette innlegget er skrevet i ren frustrasjon og fortvilelse :-)

Skriv en ny kommentar

julie

julie

18, Karmøy

Denne bloggen er et sted hvor jeg skriver om hvordan jeg har det mens jeg har sykdommen NMO. Mitt mål er å nå ut til andre som har noe som ligner eller det samme og enten hjelpe dem, eller få hjelp! Det blir mye tekst og lite bilder.

Kategorier

Arkiv

hits