stuck on a thought

Når jeg først kommer på noe, tar det laaaang tid før den tanken forsvinner igjen. Så hele kvelden min i dag har gått til å søke på forskjellige studier i utlandet. Hadde jeg hatt mer guts og hadde jeg ikke fått denne sykdommen, hadde jeg sikkert vært i USA eller Australia nå som utveklingsstudent. Det er noe jeg egentlig har utrolig lyst til, ett år borte fra landet og på en helt ny plass der man på en måte får en helt ny start. Det hadde vært kjekt, spennende og skummelt. Akkurat slik som jeg liker det !

Det jeg vil studere er litteraturvitenskap, språk og kanskje ta ett par forfatterkurs. Jeg vil ha en karriere innenfor bøker, som forlagsredaktør, eller kanskje som forfatter? Jeg er utrolig glad i å skrive og lese, og jeg vil leve av det. De studiene jeg har sett på i kveld, er i Australia. Det som virker kjekkest er å studere på Bond University. Der er ca 40 % av studentene internasjonale, og det er et av de beste universitetene i Australia. Når jeg nevnte det for mamma, sa hun: Kommer du deg ikke lenger vekk? Å nei, stemmer, du gjør ikke det. Hun virket ikke så up for tanken på at jeg skal flytte rundt halve jorden og bo der i to år, uten særlige muligheter for å komme hjem på ferie. Det er 3 semester, i stedenfor to, og jeg kan derfor ta bachelorgrad på to år, og ikke 3.

Jeg har egentlig rimelig god tid på å bestemme meg, siden jeg skal sannsynligvis gå ett ekstra år på vidergående etter russetiden og 3. klasse, og 1. semester  begynner i januar. Altså jeg må vente i over et halvt år før jeg kan begynne der. Både positivt og negativt. Det er 3 1/2 år før jeg kan flytte, men da har jeg bedre tid til å tjene opp mer penger til studiene.

Denne tanken surrer rundt og rundt i hodet mitt nå, og jeg har gjort veldig mye research. Jeg kommer sikkert til å forandre mening og tanker, men akkurat nå vil jeg komme meg bort og studere litteratur.

37794_142218979139156_100000531633118_310317_358217_n_large

weheartit

For meg er lesing viktig, for meg er lesing gøy og ikke bare noe som må gjøres. Er bøkene bra, kan jeg lese dem om igjen flere ganger. Jeg kan ha en utrolig kjekk og koselig dag/kveld med å sitte med en bok i hendene, og et glass cola. 


3 kommentarer

Katinka

17.08.2011 kl.06:16

Jeg er utvekslingsstudent i Australia nå, og bor og går på skole rett ved Bond universitet. Har vert der på besøk og det virker som en kjempe bra skole. Plassen og byen er super fin! Vurderer selv å komme tilbake å studere på Bond :-)

julie

19.08.2011 kl.13:04

Katinka: åå, hvordan er det å bo i Australia ? :) virker helt utrolig kjekt !

Katinka

20.08.2011 kl.08:22

Det å bo i Australia er kjempe herligt. Folkene er utrolig vennlige, og hilser på deg uansett om de kjenner deg eller ei. Det at det ikke blir under 15 grader heller er supert, men 25 grader her føles skikkelig kaldt. Så måtte ut på shopping av varme klær en av de første dagene! Vil virkelig anbefale å studere i Australia, du vil ikke angre :-)

Skriv en ny kommentar

julie

julie

18, Karmøy

Denne bloggen er et sted hvor jeg skriver om hvordan jeg har det mens jeg har sykdommen NMO. Mitt mål er å nå ut til andre som har noe som ligner eller det samme og enten hjelpe dem, eller få hjelp! Det blir mye tekst og lite bilder.

Kategorier

Arkiv

hits