Public Enemies

Tenkte dere skulle få en filmanmeldelse, og ikke ett av de vanlige "hvordan jeg har det og hva jeg gjør" innleggene.

Nå har jeg akkurat sett ferdig filmen Public Enemies. Min personlige mening er at denne filmen er utrolig bra. Regissøren heter Michael Mann, og de geniale skuespillerene som har hovedrollene er Johnny Depp som John Dillinger, Christian Bale som Melvin Purvis, og Marion Cotillard som Billie Frechette. Det hjelper veldig på at det er to utrolig kjekke karer som har to av hovedrollene, og en veldig begavet kvinnelig skuespiller.(bildet er fra google). Coveret til filmen.


Filmen ble gitt ut i 2009, men handlingen skjer på 1930-tallet. Filmen er basert på en sann historie, det gjør den enda bedre og mer spennende synes jeg. Storyen er om en bankraner, John Dillinger, som ranet banker (logisk nok) i USA under depresjonstiden. Depresjonstiden var en verdensomfattende økonomisk nedgangsperiode i begynnelsen av 1930-årene. Han satt i fengsel for noe han hadde gjort, der traff han mange som han samlet til en gjeng og de var med å ranet banker sammen med ham. I følge filmen så var han en mann som var til å stole på, han lot aldri en kompis være igjen utenom hvis han var død, og han kjempet hardt for at det ikke skulle skje.

Det står at filmen er thriller, men den inneholder alt. Johnny Depp er jo alltid morsom og får presset inn litt komedie, det er romantikk i luften, action og masse skyting, og den er trist. Aldersgrensen er 15 år, og det synes jeg er greit.

"Nyskapende gangsterfilm", terningkast 5. - Aftenposten.

"En fullblods gangsterfilm..", terningkast 5. - VG

Av meg får den terningskast 5. Det er en utrolig bra film, som jeg gjerne kan se igjen, og jeg lærte litt mer amerikansk historie. Grunnen til at den ikke får en 6'er av meg, er fordi det ikke er den beste filmen jeg har sett, den er ikke heeelt perfekt. Det var mange forskjellige mennesker med, så det ble litt forvirrendes til tider, og vanskelig å holde styr på hvem som var venner og hvem som var FBI.

 

(bildet er fra wikipedia). Slik så John Dillinger ut.

Har du sitt denne filmen? Hvis ja, hva synes du om den?

Én kommentar

<3 XFLWRPWR - mote og foto

24.06.2011 kl.23:10

nei, har ikke det!

Skriv en ny kommentar

julie

julie

18, Karmøy

Denne bloggen er et sted hvor jeg skriver om hvordan jeg har det mens jeg har sykdommen NMO. Mitt mål er å nå ut til andre som har noe som ligner eller det samme og enten hjelpe dem, eller få hjelp! Det blir mye tekst og lite bilder.

Kategorier

Arkiv

hits