not good enough

Både i går og i dag, har jeg følt at jeg ikke er god nok. Jeg føler jeg mangler den tingen som er min, den tingen jeg er god i. Nå mester jeg ingen ting.. Jeg har alltid vært brukbar på nesten alt jeg har prøvd på, og har aldri slitt noe særlig på skolen. Jeg har alltid vært i god form, pga jeg har trent opptil flere ganger om dagen hver dag. Selvfølgelig har jeg vært drit i noe også, som f.eks. svømming, kunst og håndverk faget og synging.

Det er ikke mine venner e.l. jeg ikke er god nok for. Jeg er ikke god nok for meg selv. Jeg mangler noe, men klarer ikke helt å finne ut hva det er. Håndball har alltid vært min ting, det jeg har brent for og hele livet mitt har hatt utgangspunkt i at jeg skal spille det lenge. Nå er det ikke sikkert jeg kan spille håndball igjen. Kan hende det er det som er det "tomrommet" jeg føler. Jeg vet ikke, og kommer nok ikke til å finne ut hva det er heller.

Nå, det eneste som jeg er god til og føler jeg virkelig mestrer, er å ligge i sengen eller på en sofa og se serie. Der vil nok mine foreldre og mine venner være helt enige med meg. Det er som regel det min dag går ut på. Det, og å prøve å jobbe litt med skolearbeid, fysioterapi og være med venner når jeg har overskudd av energi til det. Jeg er egentlig rimelig god til å sitte på ryggen til foreldrene mine opp og ned trappene også !

1301145001944900_large

weheartit

Hver dag får jeg høre at jeg er sterk, at jeg håndterer situasjonen min utrolig bra and so on, men jeg synes egentlig ikke det selv. Jeg har bare "pugget" et svar på spørsmålene jeg vet jeg får. "Hvordan går det med deg? Går det framover?". Mitt svar da er "Det går greit/fint med meg, og ja, det går nok på fram, men jeg synes det går utrolig treigt!" med et kanskje litt falskt smil. Jeg vet det er umulig å unngå disse spørsmålene, og jeg svarer det folk vil høre. Ingen vil høre at jeg har det elendigt og sitte å se på når jeg gråter. Da synes jeg det er bedre å prøve å smile, la de få høre det de vil og jeg trenger ikke å snakke om meg mer :-) Win-win situasjon.

Jeg føler meg svak. Jeg har aldri følt meg svakere i hele mitt iiv egentlig. Går sjelden en time uten at jeg tenker at jeg har bare lyst å si time-out og ta en pause fra livet på en måte. Ta en pause i fra å måtte sitte i rullestol, være avhengig av krykker hvis jeg skal et sted, trenge hjelp opp og ned trappene, trenge hjelp til å lage mat eller finne drikke. Kjenner jeg har utrolig lyst til å bare ligge på en strand i syden og ta det helt rolig med en god bok (men da hadde jeg jo trengt hjelp til å reise meg opp fra bakken igjen) !

Det å ikke trenge å planlegge alt jeg skal gjøre, virker helt himmelsk. Nå må jeg planlegge hva tid jeg skal ta meg en dusj, fordi det tapper så mye energi at jeg ikke kan gjøre så utrolig mye annet den dagen. Alt bryter meg ned, og ofte har jeg bare lyst å legge meg ned og aldri stå opp igjen. Men jeg blir jo ikke bedre av det. Tror konkurranseinnstinktet mitt spiller en liten rolle der. Jeg føler at hvis jeg legger meg ned og gir opp, vinner sykdommen, og jeg hater å tape.

 

5 kommentarer

Silje

06.05.2011 kl.13:52

bra skreve Julie!!

julie

06.05.2011 kl.15:29

Silje: takk :)

Jenny-Karin

11.05.2011 kl.23:08

Å Julie - du skriver så godt, og selv om det er vanskelig å helt å forstå hva du gjennomgår, forstår jeg det så godt jeg kan. Vi er MANGEsom tenker på deg og ØNSKERat du skal bli frisk! Det er godt at du kan skrive hvordan du føler det innvendig - være HELTerlig!

idadi

23.05.2011 kl.20:29

åå julie eg får heilt vondt av deg, detta du skreiv nå fikk meg til å grina! du e flink å skriva, og håpe det går på god gang framover. såg du klarte og komma deg ner trappene nå, så det e jo et stort fremskritt. stå på !!

julie

23.05.2011 kl.23:05

idadi: takk, ida :)

Skriv en ny kommentar

julie

julie

18, Karmøy

Denne bloggen er et sted hvor jeg skriver om hvordan jeg har det mens jeg har sykdommen NMO. Mitt mål er å nå ut til andre som har noe som ligner eller det samme og enten hjelpe dem, eller få hjelp! Det blir mye tekst og lite bilder.

Kategorier

Arkiv

hits