i'm fat

Overskriften er tull.. Jeg syns ikke jeg er feit eller noe slik, men en bivirkning av medisinene jeg går på er at jeg legger på meg. Jeg er så glad i den bivirkningen !!

De to medisinene jeg går på, er prednisolon (kortison) og imurel.

Bivirkninger av prednisolon:

  • Beinskjørhet.
  • Huden kan bli tørr og tynnere. Det oppstår lettere rifter og/eller blødninger ved småskader.
  • Måneansikt. Ansiktet blir rundere.
  • Fedme som legger seg for det meste rundt magen.
  • Økt matlyst.Matlysten økes ofte, og vektøkning kan ses.HELDIGVIS er dette noe som går tilbake når doseringen blir mindre eller avsluttes.
  • Det kan gi magesår eller magekatarr ved bruk av høye doser eller sammen med andre betennelsesdempende medisiner.
  • Blodtrykksøkning og generell væskeopphoping kan ses ved høyere doser.
  • Ved høye doser kan goså hetetokter, svetting og uro forekomme.
  • Det kan gi vektshemning hos barn.
  • Blodsukkeret kan øke.

Kilde: http://www.legeforeningen.no/id/108452.0

Imurel har ikke særlige bivirkninger, men den kan påvirke benmargens evne til å produsere nye blodlegemer. Derfor må det tas blodprøve ukentlig de første 8 ukene for å sjekke at dette går sin normale gang. Etter 8 uker, kan blodprøven tas sjeldnere.

Kilde: http://www.legeforeningen.no/id/10552

Det er ikke alle som merker noe til bivirkningene, jeg har ikke merket så mange av dem. Men det er noen jeg har merket utrolig godt, som f.eks. matlysten. Jeg har hatt så utrolig stor matlyst den siste mnd. Jeg har spist og spist og aldri blitt mett. Og jeg har merket at jeg har lagt på meg, at jeg har blitt mye rundere i fjeset, at huden blir tørr. Jeg har også fått sånne hetetokter, der jeg plutselig blir helt utrolig varm og ingenting hjelper. I begynnelsen måtte jeg også være forsiktig med hva jeg spiste pga blodsukkeret og jeg sjekket det hver morgen.

Okei, plutselig virket det som om jeg hadde hatt litt bivirkninger allikevel! Jeg har ikke hatt noen alvorlige bivirkninger da, og takk for det !

Tumblr_li4ke3d1ad1qemqfjo1_500_large

weheartit

Ironisk nok sitter jeg å leter etter et godt, men billig spisested i Bergen akkurat nå. Liker ikke maten det er til middag her, så da skal jeg se om jeg finner ett sted mamma og jeg kan gå å spise :)

Én kommentar

Frida Gudmundsen -friidz

23.03.2011 kl.22:18

Lykke til med sykdommen, god bedring! :)

Skriv en ny kommentar

julie

julie

18, Karmøy

Denne bloggen er et sted hvor jeg skriver om hvordan jeg har det mens jeg har sykdommen NMO. Mitt mål er å nå ut til andre som har noe som ligner eller det samme og enten hjelpe dem, eller få hjelp! Det blir mye tekst og lite bilder.

Kategorier

Arkiv

hits